Zöldségleves
Hozzávalók: fél kilós mirelit leveszöldség (borsó, sárgarépa, fehérrépa, karfiol), kb. 40 g Rama margarin, egy teáskanálnyi csemege fûszerpaprika, 1,5 liter víz, 2 db Knorr Csirkehúsleveskocka, egy kevés cérnametélt
Elkészítés
A mirelit zöldséget megpároljuk a felolvasztott margarinon, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi csemege fûszerpaprikát, hogy megadja a leves arany színét. Figyeljünk, hogy ne égjen le a paprika.
Aztán hozzáadjuk a kb. 1,5 liter vizet, beledobjuk a két leveskockát. Fõzés közben néhányszor megkeverjük.
Lekapcsolás elõtt 5-7 perccel hozzáadjuk a cérnametéltet, ami ezalatt az idõ alatt szépen megfõ a levesben.
Fél óra alatt ízletes levest tehetünk az asztalra. Jó étvágyat!
|