ELŐÉTEL : Réteskosárban sült sajtfelfújt (Hajdú Péter - Vacsoracsata) |
Réteskosárban sült sajtfelfújt (Hajdú Péter - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 2 evőkanál bertolli extra szűz olívaolaj, 15 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg reszelt karaván sajt, 15 dkg reszelt anikó sajt, 2 db tojás, 2 dl pohár tejszín, 2-3 evőkanál liszt, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel.
A réteslapokat kb. 10x10-es kockákra vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel.
150-160 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.
Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik és nem lesz szép.
|