BAB : Sólet (Papp Gergely - Hal a tortán) |
Sólet (Papp Gergely - Hal a tortán)
Hozzávalók: 60 dkg bab, 1,5 kg füstölt hús és kolbász, 2-3 kk. pirospaprika, 8-10 szem feketebors, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 fej karikára vágott lilahagyma
Elkészítése:
Előző este nagy edénybe beáztatjuk a babot és a füstölt húst, majd az elkészítés előtt ugyanabban a lében 20-25 percre felrakjuk főni.
Utána levesszük a tűzről és egy másik nagy edényben rétegesen egymásra pakoljuk a babot, a húst és a gerslit, a felszeletelt hagymát és az egész fokhagymát, majd felöntjük a levével úgy, hogy ellepje.
Megszórjuk feketeborssal és paprikával. Rátesszük a fedőt és a sütőben 5-6 órán keresztül sütjük.
|