NAGYKOCKA : Kemencében sült túrós csusza házi készítésű tésztából (Ördög Nóri - Vacsoracsata) |
Kemencében sült túrós csusza házi készítésű tésztából (Ördög Nóri - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 db tojás, só, túró, tejföl, házi sonka
Elkészítési mód:
A liszt, a tojássárgája és némi víz felhasználásával gyúrjunk kemény tésztát, majd hagyjuk pihenni.
Közben a házi túrót egy kis tejföllel keverjük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük.
A tésztát gyúródeszkán sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra és hagyjuk száradni. Érdemes ezt egy nappal korábban megtenni, mert így van ideje a tésztának teljesen kiszáradni. Ha nincs időnk kivárni a teljes száradást, akkor csíkozzuk fel a tésztalapot.
A tésztát a szokásos módon főzzük meg, miközben a házi sonkát felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk.
A kifőzött tésztát keverjük össze túróval, tegyük egy tűzálló tálba, a tetejére pedig szórjunk „pörcöket” és az egészet süssük össze egy felfűtött kemencében. Majd tejföllel tálaljuk.
|