ELŐÉTEL : Toronyba halmozott buffola mozzarella (Kinter Oszkár - Vacsoracsata) |
Toronyba halmozott buffola mozzarella (Kinter Oszkár - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 4 darab buffola mozarella sajt , 4 darab közepes méretű paradicsom, 1 doboz rukkola saláta, friss fűszerlevelek, olívaolaj, balzsamecet, durvára darált bors
A fűszerek leveleit szedjük le és válogassuk ki a legszebbeket. Mossuk meg hideg vízben a rukkola salátát és a fűszerleveleket, majd csepegtessük le róluk a vizet. Rakjuk egy műanyag dobozba, fedjük le és tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy ropogós és friss legyen.
Szeleteljük fel egyforma szeletekre a paradicsomot és a sajtokat.
Nagytányér közepére helyezzünk egy csokornyit a ropogós rukkola levelekből, rendezzük el ízlésesen, majd közepére váltakozva sajt és paradicsom karikákat tegyünk. Ha elkészült, szúrjuk át egy rozmaring ággal, daráljunk a tetejére fekete borsot, csorgassuk meg hidegen sajtolt olívaolajjal és balzsamecettel. Mellé pedig rozmaringos kenyércsíkokat kínáljunk.
|