CSIRKEMELL : Trikolor csirke krumplipürével (Péter Szabó Szilvi - Vacsoracsata) |
Trikolor csirke krumplipürével (Péter Szabó Szilvi - Vacsoracsata)
2010.03.14. 18:08
Hozzávalók 6 főre: 0,90 kg csirkemell filé, 3 db kaliforniai paprika (3 színű), 0,30 kg fetasajt, 0,30 kg füstölt karaván sajt, 0,05 kg kotányi grill fűszersó, 0,1 l étolaj, 0,20 kg pesto
A csirkemelleket megnyitjuk, és kiklopfoljuk.
Az alufóliából 20 centis darabokat tépünk, leolajozzuk, és megszórjuk a grill fűszersóval. Rátesszük a csirkemelleket, megkenjük a pestóval, és beszórjuk ismét a fűszersóval.
A közepére halmozzuk a csíkokra vágott fetát, kaliforniai paprikát és a füstölt sajtot. Mindenből 2-3 csíkot. Ezeket úgy osszuk el, hogy a 6 db tekercsbe elég legyen, majd jó szorosan feltekerjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon 45 percig sütjük.
Amikor elkészült, lefejtjük róla a fóliát, és felszeleteljük.
Burgonyapürével tálaljuk és zöldségekkel díszítjük.
|