Tagliatelle con pesto alla siciliana (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 csomag fehér tojásos tagliorini tészta (500 g), 2 csomag olasz szárazparadicsom (20-30 dkg), zöld pesto szósz mozarella di buffala, vaj, szűz olívaolaj
A tésztát készítsük elő, majd tegyünk bele egy kevés sót és egy kis szűz olivaolajat a felforralandó vízbe.
Közben vegyünk elő két maroknyi olasz száraz paradicsomot és szeleteljük darabokra.
Miközben melegszik a víz, tegyünk a serpenyőbe egy kis szűz olívaolajat és mikor forró, akkor dobiuk bele a száraz olasz paradicsomot. Ameddig a paradicsom színe el nem megy, addig tegyük félre a tűztől. Utána tegyünk bele 5 nagy kanálnyi zöld pesto szószt és tegyük vissza a serpenyőt a tűzre. Ahogy keverjük a pestot a száraz paradicsommal, adiuk hozzá a vajat (kb. 2 dobókocka méretűt). Ha forr a víz, tegyük bele a tésztát és hagyjuk főni 8 percig.
Amikor a tészta kész, szedjük ki a vízből és tegyük a szószos serpenyőbe, tűz felett 1-2 percig forgassuk (közben tehetünk hozzá még egy kis vajat), miközben hozzá tesszük a mozarella di buffala-t is. 1-2 perc után kész.
|