ELŐÉTEL : Grillezett libamáj körtemártással (Vacsoracsata) |
Grillezett libamáj körtemártással (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 5 szelet libamáj, 2 db körte, 2 db alma, fél evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Hámozzuk meg az almákat és a körtéket a püréhez, majd vájjuk ki a magházát és aprítsuk fel kicsi darabokra. Rakjuk egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat és lefedve pároljuk 20 percig. Ha a gyümölcsök megpuhultak, vegyük le róla a fedőt és pároljuk addig, amíg a felesleges pároló lé el nem fő, majd törjük össze egy villával.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a libamájszeleteket és közepes hőmérsékleten süssük pirosra mindkét oldalát.
Ha kész, rakjunk egy kanálnyi pürét egy nagy tányér közepére, majd helyezzük rá a megsütött libamájszeletet és dekoráljuk balzsamecetes szósszal.
|