LEVESEK : Zöldborsókrémleves retekkel |
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fejtett zöldborsó, 20 dkg krumpli, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 12-16 szál snidling, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín, só, bors
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a 8-10 cm-es zöldjével együtt kisebb darabokra vágott újhagymát és az áttört fokhagymát.
Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a zöldborsót, és mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (20 perc).
A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót és félretesszük a díszítéshez.
A levest összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd 4 kiskanál kivételével a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Csészébe vagy mély tányérba szedjük, belekeverjük a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk a retekkockákat és a félretett zöldborsót, majd snidlingszálakkal díszítve tálaljuk.
|