Burgonyapüré-leves
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg lisztes burgonya, 1 l zöldségerőleves (kockából), 10 dkg gomba, 6 dkg vaj, 3 dkg liszt, 1 mk. őrölt majoránna, ½ dl tejszín, 1 tojássárgája
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A levesben félpuhára főzzük.
Felforrósítunk 2 deka vajat, és a felszeletelt gombát megfuttatjuk benne.
Megforrósítjuk a többi vajat, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a levessel. Hozzátesszük a gombát, a majoránnát, sózzuk, összefőzzük.
A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját.
Összeturmixoljuk a levest, belekeverjük a tejszínt, és összemelegítjük, de már nem forraljuk.
|