Mézes rácsos sütemény
Hozzávalók: 35 dkg liszt, késhegynyi só, 15 dkg porcukor, 1 kk. szódabikarbóna, 1 ek. méz, 1 tojás, csipetnyi fahéj, 1 citrom, 10 dkg margarin, kevés tej, gyümölcsíz, 5 dkg darált dió
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát kikeverjük.
Hozzáadjuk a mézet, a tojást, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a margarint és a tejet, majd alaposan kidolgozzuk.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
Megkenjük gyümölcsízzel, meghintjük darált dióval, és a maradék tésztából sodort rudacskákból rácsot készítünk.
200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
|