Csőben sült hal
Hozzávalók 4 személyre: 5 dl tej, 75 dkg halfilé, 25 dkg vaj, 1 ek. mustár, só, 4 ek. liszt, 2 főtt tojás, 1 kg krumpli
Elkészítése:
A tejet felhevítjük és beletesszük a halszeleteket. A tüzet kikapcsoljuk alatta, és így pároljuk a halat, majd leszűrjük.
12,5 deka vajat felolvasztunk egy serpenyőben, kissé megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük a tejjel, amiben a hal főtt.
Egy kivajazott tűzálló tálban elrendezzük a halat és a cikkekre vágott tojást, majd leöntjük a mustáros mártással.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, cikkekre vágjuk, majd összekeverjük 4 evőkanálnyi felhevített vajjal.
Elosztjuk a hal tetején, rámorzsoljuk a maradék vajat és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
|