Csokoládészalámi 2
Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió
Elkészítése:
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Levesszük a tűzről a masszát, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is.
30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva már szeletelhetjük is a csokiszaláminkat.
|