Káposztával töltött paprika
Hozzávalók: 1,5 kg fehér káposzta, 1,5 liter víz, 1 kg húsos paprika, 3 dkg só, 3 dl fehérborecet, 3-4 evőkanál cukor, 1 evőkanál mustármag, 10 szem fekete bors, 1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, enyhén besózzuk és kb. 1 óra hosszat állni hagyjuk.
A vizet felforraljuk a sóval, az ecettel, a cukorral, a fűszerekkel, és utána teljesen kihűtjük.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, forró sós vízzel leöntjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
A káposztát jól kinyomkodjuk, és szorosan megtöltjük vele a paprikákat.
Az előkészített üvegekbe nem túl szorosan berakjuk a paprikákat. Felöntjük az ecetes, fűszeres lével és tetejüket szorosan lezárjuk.
Száraz, hűvös helyre tesszük, és ott tároljuk.
|