Kávékrémes suhajda
Hozzávalók (kb. 60 db-hoz): 22 dkg porcukor, 10 dkg kakaó, 1/4 kg zsír, 1/2 dl tej, 1/2 dl erős feketekávé, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg vaj, rumaroma; minyonpapír
Elkészítése:
A zsírt nagyon gyenge lángon lassan felolvasztjuk. Nem szabad forrnia! Belekeverjük az átszitált porcukrot és a kakaót, és langyos helyen tartjuk.
A tejet, a feketekávét és a kristálycukrot kb. 10 percig forraljuk (vigyázzunk, mert könnyen kifut!). Beletesszük a diót, és sűrűre főzzük. Rumaromával ízesítjük, és belefőzzük a vajat.
A csokoládés masszából, miután jól felkevertük, minden minyonpapírba egy kávéskanállal teszünk. Erre jön a diós töltelékből fél kávéskanálnyi. (Mindkét tölteléket langyos helyen tartjuk, hogy folyós legyen). Végül mindegyik tetejére egy kávéskanálnyi csokoládés masszát kanalazunk, és a suhajdákat hűvös helyre tesszük megdermedni.
|