Kéttöltelékes suhajda
Hozzávalók a csokoládékrémhez: 20 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj; az első töltelékhez: 24 dkg cukor, 4 tojás, 4 ek. erős kávé, 24 dkg vaj; a második töltelékhez: 30 dkg cukor, 1,5 dl tej, 4 púpos kk. kakaó, 24 dkg vaj; minyonpapír
Elkészítése:
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és a masszát szétosztjuk 30-40 darab minyonpapírba. Hagyjuk megdermedni.
Az első töltelékhez a cukrot kikeverjük a tojásokkal és a kávéval sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és ha kihűlt, félig megtöltjük vele a kikent formákat.
A második töltelékhez a cukrot a tejjel és a kakaóval sűrű krémmé főzzük, még melegen hozzákeverjük a vajat, és a másik töltelék tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük.
|