Diós-meggyes suhajda
Hozzávalók a csokoládékrémhez: 25 dkg margarin, 8 dkg étcsokoládé, 8 dkg kakaópor, 15 dkg porcukor; a diókrémhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1,5 dl tej, kis rum vagy 1 üvegcse rumaroma, fejtett meggybefőtt; továbbá: minyonpapír
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.
A diókrémhez a tejben felfőzzük a cukrot és a diót, majd rummal ízesítjük.
A csokoládékrémhez felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a feldarabolt csokoládét, majd ha elolvadt, a kakaóport és a porcukrot.
Minden minyonpapírba teszünk a csokikrémből, majd a diókrémből. Erre 1-2 szem meggyet teszünk, végül beborítjuk a csokoládékrémmel. (Ha időközben megkeményedne, melegítsük fel.)
A hűtőbe tesszük dermedni, és ott is tároljuk, mert csak fagyos állapotukban tudjuk lefejteni róluk a papírt.
|