Narancsos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg liszt, 5 dkg édesítőszer, 2 tk. sütőpor, 2 nagy narancs, 5 dkg lágy margarin, 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel, a sütőporral és egy csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyiknek a héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk.
A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 deci, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
|