Hozzávalók a palacsintához: 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj + a sütéshez; a töltelékhez: 4 tojássárgája, 1 ek. étkezési keményítő, 4 dl tej, 1 ek. azonnal oldódó kávépor, 4 ek. édesítőszer, 5 dkg mazsola, 3 ek. rum
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, beledolgozzuk a lisztet. Hozzákeverjük a citromhéjat, csipet sót és a tej felét. Alaposan elkeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük.
A vajat felolvasztjuk és a masszához keverjük. Letakarjuk, és kb. 30 percig pihenni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgákat felverjük, belekeverjük az étkezési keményítőt, a tejet, és lassú tűzön forralva besűrítjük. Beleszórjuk a kávét, az édesítőszert, és félretesszük.
A mazsolát a rumba áztatjuk.
Serpenyőbe kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat.
A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, kevés mazsolát szórunk rá, és négybe hajtjuk.
A maradék krémet és mazsolát tálaláskor a palacsinták tetejére öntjük.