Csokoládés keksztorta
Hozzávalók: 7 ek. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg felaprított dió (vagy pörkölt mogyoró/mandula), 10 dkg mazsola, 45 dkg háztartási keksz, 1,5 dl rum; a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, kevés olaj/margarin
Elkészítése:
A rumot elkeverjük 1 deci vízzel, felmelegítjük, és a megmosott mazsolára öntjük.
A tejben feloldjuk a cukrot, és felforraljuk. A tűzről levéve beletesszük a feldarabolt csokoládét és a margarint, elkeverjük, majd ismét felforraljuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a diót (mogyorót/mandulát), a feldarabolt kekszet és a mazsolát.
Egy kivajazott tepsibe vagy tetszés szerinti formába simítjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, végül bevonjuk a csokoládémázzal.
Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.
|