Édesköményes-lazacos szélesmetélt
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyemelyi 8 tojásos szélesmetélt, 500 g édeskömény, 200 g póréhagyma, 400 g füstölt lazac, 1 dl olívaolaj, 100 g vaj, 2 db citrom héja, 4 dl tejszín, só, darált bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
A póréhagymát és az édesköményt fél karikára vágjuk, az édeskömény zöldjét gorombára.
A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a vajat és az édesköményt. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel roppanósra pároljuk.
Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a citromhéjat, és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből.
Amikor forr, hozzáadjuk a félretett zöldet és a csíkokra vágott halat.
Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát (amit nem mostunk le) és tálaljuk.
|