SALÁTÁK : Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal |
Csirkehúsos-bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal
Hozzávalók 4 személyre: 500 g csontozott csirkemell, 200 g póréhagyma, 500g színes paprika, 1,5 dl olívaolaj, 0,5 dl tárkonyecet, 2 cs. bazsalikom, só, darált bors, 1 dl tökmagolaj, 100 g pirított tökmag, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi Masni tészta
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és vékony csíkokra vágjuk.
Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehúst és rátesszük a paprika és hagymacsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk.
Tűzről levéve egyből belekeverjük a gorombára vágott bazsalikomot és elkeverjük az ecettel.
Amikor langyos, összekeverjük a tésztával, tökmagolajjal. Ha szükséges fűszerezzük.
Összetépkedett salátára tálaljuk, tetejére pirított magot szórunk.
|