Paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg paradicsom, 15 dkg tészta, 0,75 liter víz, 0,5 dl étolaj, 1 darab hagyma, 1 csipetnyi só, bors
Elkészítése:
Forró olajon megfuttatjuk a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vagdalt paradicsomot. Utána lazán összekeverjük, és felöntjük a zöldséglevessel.
Ha felforrt, lassú tűzön 10 percig főzzük, majd sóval, borssal, aprított bazsalikomlevéllel és kevés cukorral ízesítjük.
A levesbetéthez a szikkadtabb zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd a forró olajon aranybarnára pirítjuk.
A megfőtt paradicsomlevest forrón tányérokba merjük, és fogyasztás előtt megszórjuk a pirított zsemlekockákkal.
Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
|