LEVESEK : Tárkonyos bableves füstölt csülökkel |
Tárkonyos bableves füstölt csülökkel
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg szárazbab, 1 füstölt csülök, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk. tárkony, 2 ek. ecet
Elkészítése:
A babot beáztatjuk, a csülköt megmossuk, és hideg vízbe áztatjuk.
A megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.
A csülköt hideg vízben feltesszük főni, majd addig főzzük, amíg a csontról könnyen leválik. Ekkor kivesszük a levéből, hűlni hagyjuk és apró kockákra vágva melegen tartjuk.
A csülök főzőlevébe beletesszük a babot, lassú forralással félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, letakarjuk, és puhára főzzük.
A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, tárkonyt, borsot, az ecetet és behabarjuk.
Hozzáadjuk a csülköt, összeforraljuk és forrón tálaljuk.
|