Gesztenyés alagút
Hozzávalók: 3 dl tej, 3 ek. gríz, 3 ek. narancs- vagy sárgabarack lekvár, 2 ek. cukor, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj/margarin, 5 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, kevés rum, 1 tasak vaníliás cukor; a tetejére étcsokoládé
Elkészítése:
A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, belekeverjük a cukrot és a lekvárt, majd lehűtjük.
Az áttört gesztenyemasszát összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal, a por- és vaníliás cukorral, a rummal és a kakaóporral.
Egy kisebb, vízzel kiöblített tálba simítjuk a gesztenyemassza felét, a tetején elegyengetjük a tejbegrízt, majd befedjük a maradék gesztenyével.
Hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd tálcára borítva bevonjuk a felolvasztott csokoládéval.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy rádermedjen, utána szeletekre vágva tálaljuk.
|