Hozzávalók 8 személyre: 4 db csirkemell filé, 1 db zsemle, 20 dkg juhtúró, 40 dkg tehéntúró, 1/2 kg szeletelt bacon, 1 db póréhagyma, 10-20 dkg spenótlevél, 1/2 fej fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, olivaolaj vagy vaj
Kevés olivaolajon vagy vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük, sózzuk, majd hozzáadjuk a megmosott spenótlevelet. Tovább dinszteljük. Rárakunk összeaprított fokhagymát ízlés szerint és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Tovább pároljuk, amíg a levelek enyhén össze nem fonnyadnak. Lekapcsoljuk, megvárjuk amíg kihűl egy kicsit.
Közben a zsemlét apró kockákra vágjuk és sütőben megpirítjuk.
Ha kihűlt a hagymás spenót, hozzáadjuk a túrót, juhtúrót, zsemlekockát és egy kevés őrölt köményt. Összekeverjük és kb. fél órát állni hagyjuk.
Amíg a töltelék pihen, a csirkemelleket félbevágjuk, majd vízszintesen vágva vékony szeletekre vágjuk úgy, hogy a lehető legnagyobb szeleteket kapjuk. Kiveregetjük, sózzuk (enyhén, mert a juhtúró is sós), borsozzuk, majd betöltjük a töltelékkel, feltekerjük és bacon-be csomagoljuk.
Tepsibe tesszük, kevés vizet, olajat adunk hozzá és lefedjük fóliával. 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük a szalonnákat.
Amennyiben grillen készítjük el az ételt, akkor is érdemes a sütőben elősütni fólia alatt kb. 20 percig, ezután tesszük csak a grillrácsra és folyamatosan forgatva sütjük pirosra.
Köretként burgonyapürét vagy hagymás burgonyarösztit, grillezésnél friss salátát adjunk mellé.