Málnás keksztorta
Hozzávalók: 40 dkg darált keksz, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 + 2 dl málnaszörp, 20 dkg málna, 1 kis doboz babapiskóta; a krémhez: 1 l tej, 4 tasak málnaízű pudingpor, 8 ek. cukor, 25 dkg margarin; a díszítéshez: 2 tasak tejszínhabpótlópor, 5 dkg málna
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a darált kekszet és az 1 deci málnaszörpöt.
A tejben a cukorral megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk, majd kanalanként beleadjuk a habosra kevert margarinba. Végül hozzáadjuk a jól lecsepegtetett málnát is.
A kekszes masszát egy tálcára simítjuk, rákenjük a krém felét, kirakjuk a 2 deci málnaszörpben megmártott babapiskótával, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Az utasítás szerint felverjük a tejszínhabport, belekeverjük a málnaszemeket, hogy rózsaszínű legyen, és bevonjuk vele a keksztortát.
Hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
|