Rizssaláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 főtt csirkemell, 20 dkg rizs, 10 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg kemény sajt, 1 jonatán alma, 10 dkg majonéz, 1 ek. félszáraz fehérbor, 1 dl tejföl, só, fehér bors, ízlés szerint porcukor és mustár
Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzzük.
A csirkemellet, a sonkát és a sajtot lehetőleg egyforma vastagságú hasábokra vágjuk.
A meghámozott, kimagvalt almát kockára vágjuk.
A saláta hozzávalóit összekeverjük.
A majonézt kikeverjük a tejföllel és a borral, majd ízlés szerint sóval, fehér borssal, porcukorral és mustárral fűszerezzük.
A mártást a salátára öntjük, beleforgatjuk és hűtőszekrényben legalább 1 órát érleljük.
|