MUFFIN : Burgonyás-sajtos muffin |
Burgonyás-sajtos muffin
Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg burgonyapüré-pehely (dobozos krumplipürépor), 10 dkg reszelt sajt, 2 kk. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, csipet só, 1 csokor metélőhagyma, ½ mk. reszelt szerecsendió, 1 mk. bors, 1 mk. pirospaprika, 1 tojás, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 1,5 -2 dl tejföl; a tetejére: 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet, a burgonyapüréport, a reszelt sajtot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az apróra vágott metélőhagymát, a szerecsendiót, a borsot és a pirospaprikát tálban összeforgatjuk.
Egy nagyobb tálban a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel jól kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztes-sajtos keveréket is.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük.
A tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk, majd a reszelt sajttal behintjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C) 18-20 percig sütjük.
A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
|