Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, fél szál kolbász, 15 dkg húsos császárszalonna, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 1 kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál nem túl erős paprikakrém, 1-1 db paprika és paradicsom, 1-2 evőkanál só
A szalonnát vékony csíkokra, a megtisztított vöröshagymát szeletekre vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd zsírjában megfuttatjuk a hagymát.
A zúzott fokhagymát és a köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vizet öntünk rá. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.
Többször óvatosan megkeverjük, lefödjük, és kb. 35 perc alatt megpuhítjuk.
Karikákra vágott kolbászt főzünk bele.
Még finomabb, ha a fölkarikázott kolbász kissé megpirítva kerül az ételbe.