Zöldborsópaprikás galuskával
Hozzávalók 4 személyre: a paprikáshoz: 50 dkg zöldborsó, 4 db vöröshagyma, 5 pár virsli, őrölt pirospaprika, bors, ételízesítő; a galuskához: 30 dkg liszt, 1 tojás, só, olaj, víz
A megtisztított hagymákat apró kockára daraboljuk, olajon megpároljuk.
A frissen kifejtett zöldborsót beleöntjük és tovább dinszteljük.
Meghintjük ételízesítővel, pici borssal, pirospaprikával, majd felöntjük vízzel, hogy bőven legyen leve.
Belerakjuk a virslit, majd körülbelül 25 percig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskatésztát: a lisztbe beleütünk egy tojást, sót, olajat és vizet adunk hozzá, hogy ne legyen kemény tészta. Ezután beleszaggatjuk a galuskát a fövésben levő paprikásba.
|