| 		
		 
 Búrkifli
 Hozzávalók (20 db-hoz): 1 adag vajastészta; a töltelékhez: 8 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 10 dkg morzsa, 1 citrom leve és héja, 5 dkg mazsola 
  
Elkészítése:  
  
A tésztát kinyújtjuk és 5 cm széles csíkokra vágjuk  
  
A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük. Beleadagoljuk külön-külön a többi hozzávalót, nyomózsákba tesszük és a kinyújtott tésztára nyomjuk, majd hajlékony kés segítségével feltekerjük, kissé bekenjük a tetejét is töltelékkel. (Ettől lesz szép a tészta teteje.)  
  
6-8 cm-es darabokra vágjuk. Kifliket formázunk belőle, forró sütőben sütjük.  
 |