Görög sajtos-lencsés egytálétel
2009.11.02. 20:25
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg lencse, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olívaolaj, 20 dkg mélyhűtött csemegekukorica, 20 dkg sajt, 1 kisebb ecetes piros paprika, 1 kk. rozmaring, só, bors; a tetejére: 1 csésze zsemlemorzsa, 1/2 csésze vagdalt petrezselyem, 3 ek. olaj
Elkészítése:
A lencsét megtisztítjuk és jól megmossuk, majd 3 liter sós vizben felforraljuk és további fél óráig lassan főzzük. Leszűrjük, és a főzőléből 3-4 decit félreteszünk.
Az olajban megdinszteljük az apróra vagdalt hagymát, majd a végefelé belenyomjuk a fokhagymát is, és addig kavargatjuk, amíg a fokhagyma zamatosan illatos lesz.
A hagymát belekeverjük a lencsébe, hozzáadjuk a csemegekukoricát, a felkockázott ecetes pirospaprikát, a reszelt sajtot, a rozmaringot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A masszát egy kiolajozott edénybe szedjük, ráöntjük a félretett lencselevet és megszórjuk a zsemlemorzsa, a petrezselyem és az olaj keverélkével.
|