Krumplipüré-muszaka
Hozzávalók 4 személyes: 1,5 kg krumpli, 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 csésze tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 tojássárgája, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és megfőzzük.
A felaprított vöröshagymát megfuttatjuk a felforrósított olajon, és a húst hozzáadva megpároljuk. Belekeverjük az áttört fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd hűlni hagyjuk.
A krumplit leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a felvert tojást és megsózzuk, megborsozzuk. A felét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk.
A húsban elkeverjük a tojássárgáját és a pürére kanalazzuk.
Befedjük a maradék pürével, meghintjük a reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
|