FÁNK : Rumos körtepuffancs |
Rumos körtepuffancs
Hozzávalók: 2 nagy kemény körte, 2 tojás, 1,5 dl tej, 0,5 dl rum, 2 ek. reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mk. sütőpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, majd apránként, felváltva, a lisztből, a tejből, a csokoládéból adunk hozzá, ezután a rumot, végül pedig a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
Óvatosan beledolgozzuk a meghámozott és lereszelt körtét.
A forró olajba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, és 2-3 perc alatt megsütjük.
Papírszalvétára szedjük. Hidegen is, melegen is nagyon finom.
|