Zöldborsós szójapörkölt
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg szójakocka, 2-3 kk. ételízesítő, 1 nagy vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1-1 kk. édes és csípős pirospaprika, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. majoránna, 30-35 dkg kifejtett zöldborsó
Elkészítése:
A szójakockát fél napra annyi ételízesítős vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajban üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Kis lángon 10 percig főzzük, majd beledobjuk a kinyomkodott szójakockát is.
A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, lefödve kis lángon puhára pároljuk, elfövő levét pótoljuk.
Mielőtt teljesen megpuhul, a borsót is hozzáadjuk, együtt készre főzzük. Ha kell utánasózzuk.
Galuska vagy tarhonya illik köretnek hozzá.
|