Málna tiramisu
Hozzávalók: 3 darab tojássárgája, 4 evőkanál porcukor, 20 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl kemény habbá vert tejszín, 1 csomag babapiskóta; Málnaszószhoz: 50 dkg málna, fél citrom leve, 4 evőkanál cukor
A málnát tegyük tálba, ízesítsük cukorral és citromlével. Turmixoljuk össze, majd szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.
Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot, 3 darab tojássárgáját, majd keverjük jól össze. A kemény habbá felvert tejszínt óvatosan keverjük a sajtos masszához.
Babapiskótákat mártogassunk a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerüljön rá, és a végén újabb sajtkrémréteggel fedjük le. Ügyeljünk arra, hogy mártogatás során minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén.
Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon.
Tálaláskor vágjuk kockákra, hintsük meg kakaóporral, és még nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal is. Dekoráljuk málnaszemekkel és friss mentaággal.
|