Zöldséges hallal töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre: 10 db közepes paradicsom, 10 dkg fejtett borsó, 10 dkg csemegekukorica, 1 szál sárgarépa, 2-3 szál újhagyma, 20-25 dkg halkonzerv: olajos tonhal vagy hagymás hering, ízlés szerint, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl vagy főzőtejszín, csipetnyi bors és csípős paprika, 1 kiskanál cukor vagy méz, 1 evőkanál citrom, vagy ecetes hering pácleve
A paradicsomot megmossuk és a hegyesebb részét levágjuk, a közepét kivájjuk.
A friss, fejtett borsót a kukoricával és a kockára vágott sárgarépával, kevés sóval ízesített vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a majonézmártást: kész majonézalapot tejföllel vagy tejszínnel, cukor, citromlé, csipetnyi bors és csípős (vagy édes) paprika keverékével nagyon alaposan összedolgozunk.
A kivájt paradicsombelet és a kalapokat az újhagymával együtt apróra vágjuk és a majonézmártással együtt a főtt zöldségekhez keverjük.
A halat kis darabokra vágjuk, és szintén a zöldségekhez adjuk.
Beletöltjük a paradicsomokba és tálalás előtt kb. egy órát hűtőben állni hagyjuk.
|