Sertésragu lencsével
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg lencse, 1 kg sertésoldalas, 5 dkg disznózsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, 3-4 szem szegfűszeg, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 kiskanál zsálya, só, bors
A lencsét főzés előtt beáztatjuk 1-2 órára hideg vízbe.
A sertéshúst megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymákat tisztítsuk meg és szúrjuk bele a szegfűszegeket.
Egy lábasban pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük rá a disznóhúst, a lencsét, az egész hagymákat, és öntsük fel vízzel, ízesítsük babérlevéllel, zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 2 óra alatt főzzük puhára.
Ha teljesen elpárologna a leve, öntsünk rá még vizet.
|