Mogyoróvajas brownies
Hozzávalók: Egy tábla (100 g) étcsokoládé, bögre (kb. 150 g) vaj, 350 g cukor, 3 tojás, 1 kiskanál vanília esszencia, 150 g liszt. A mogyorókrémhez: 1 bögre sós mogyoróvaj (Peanut Butter), ½ csésze (100 g) porcukor, 1 kiskanál vanília. Csokimázhoz: 1 tábla (100 g) étcsokoládé, 1 kiskanál porcukor, ¼ csésze vaj. Mérőeszköz: 2,5 dl-es bögre
Mikróban olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Robotgép segítségével keverd hozzá a cukrot, majd a tojásokat, a vanília esszenciát, és a lisztet.
Tedd egy kisebb kivajazott, lisztezett tepsibe (22 x 22 cm-es) előmelegített sütőben süsd 25 percig. A teteje ropogós lesz, a belseje viszont kellemesen krémes.
A mogyoróvajat keverd össze a porcukorral, a vanília aromával és kend a kihűlt süteményre.
Gőz fölött olvaszd fel a vajat és a csokoládét. Keverj hozzá egy kevés porcukrot és öntsd a mogyorókrémre.
|