Dalmát saláta
Hozzávalók 4 személyre: 6 evőkanál olívaolaj, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg makaróni, 1 padlizsán, 30 dkg paradicsom, 10 dkg olajbogyó, 1 csokor bazsalikom, fél kiskanál rozmaring, fél kiskanál oregano, 4 evőkanál tárkonyecet, só, fehér bors
A padlizsánt kockázd fel, és sózd be. A paradicsomot mártsd egy pillanatra forró vízbe, majd hámozd meg. Ezután magjait kikaparva, húsát vágd fel kockákra.
A padlizsán nedvességét egy papírtörlővel itasd fel, majd locsold le olajjal és grillsütőben süsd 8 percig, néhányszor átkeverve.
A hagymát vágd fel karikákra, az olajbogyót félbe. A bazsalikomot és a fokhagymát aprítsd fel, majd keverd össze a rozmaringgal, oreganóval, borssal és az ecettel.
Az összes anyagot keverd bele a salátába. Végül a makarónit főzd meg sós vízben, hűtsd le hideg vízzel és add hozzá a salátához.
|