Tésztával töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál márványsajt, 1 dl tejföl, 2 evőkanál cérnametélt, 1 gerezd fokhagyma, 2 padlizsán, 1 tojás, só, bors
A padlizsán végeit vágd le, majd hosszában vágd ketté, a vágott felületet jól sózd be, majd legalább negyedóráig hagyd állni. Ekkor itasd le róla a nedvességet, a belét kapard ki, majd aprítsd fel.
A cérnametéltet törd apróra, majd sós vízben főzd meg, szűrd le. A fõtt tésztát keverd össze a felvert tojással, reszelt sajttal és a zúzott fokhagymával, majd ízesítsd sóval, borssal (vigyázz a sóval, mert a sajt maga is sós!). Keverd bele a padlizsán belét, és jó púposan töltsd bele a kivájt padlizsánba a tölteléket.
Elõmelegített sütõben, közepes hőfokon süsd.
|