Édes álom
Hozzávalók: 20 dkg barnacukor, 15 dkg porcukor, 1 kész piskótarolád, 50 dkg margarin, 1 tasak hidegen készíthető vaníliás puding, 2 dl víz, 50 dkg kókuszreszelék, 10 dkg kakaópor, 1 dl tejszín, rumaroma
Elkészítése:
A porcukrot, a margarint és a pudingot 2 deci vízzel habosra keverjük, és két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadunk 30 deka kókuszt, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaót. Mindkét krémet félretesszük.
A grillázshoz a barnacukrot világosbarna színűre főzzük a tejszínnel, és hozzákeverjük a maradék kókuszt. Egy lemezre öntjük, s miután kihűlt, összegyúrjuk egy pici rumaromával. A masszából a rolád hosszának megfelelő rudat nyújtunk.
Egy tiszta konyharuhára tesszük a kigöngyölgetett piskótalapot, egyharmadára kókuszos, kétharmadára pedig csokoládés vajkrémet kenünk. A szélére helyezzük a grillázsrudat, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A maradék kókuszkrémmel bevonjuk a tekercset, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Forró vízbe mártott késsel háromszög alakban felszeletelve tálaljuk.
 A szeleteket fehércsokoládéba is mártogathatjuk.
|