Spenótkrémes tészta
Hozzávalók 1 személyre: 70 g tészta • 100 g tehéntúró • 200 g spenót • 4 paradicsom • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj • só • bors
Ha mélyhűtött spenótot használsz, olvaszd ki, ha frisset, akkor mosd meg jó alaposan!
Egy edénybe engedj vizet, sózd meg, és tedd a gázra. Helyezd bele a spenótot, és forrald fel. Ha megpuhult, szűrd le, de ne öntsd ki a főzővizét, hanem használd a tésztafőzésnél!
Amíg a tészta elkészül, vágd fel a spenótot, majd miután langyosra hűlt, keverd össze a túróval.
Mosd meg és vágd fel a paradicsomot, majd öntsd le a vizet a tésztáról.
Add hozzá a spenótos túrót, az olívaolajat, a paradicsomot, majd ízesítsd sóval és borssal!
|