Halas-túrós vagdalt
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis doboz olajos hal (szardínia), 30 dkg túró, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, kb. 5 dkg reszelt trappista sajt, 3-4 ek. finomliszt; a sütéshez: 6-8 dkg margarin; a díszítéshez: citrom
Elkészítése:
A halat - miután jól lecsöpögtettük - villával összetörjük, majd az elmorzsolt vagy szitán áttört túróval és a tojásokkal jól összegyúrjuk. A finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, ha kell, megsózzuk. Annyi reszelt sajttal gyúrjuk össze, hogy jól formálható, kemény massza legyen belőle.
Megnedvesített kézzel lapos, féltenyérnyi pogácsákat alakítunk belőle, majd a megforrósított margarinon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Citromkarikákkal díszítve, forrón tálaljuk.
|