Almás-diós sütemény
Hozzávalók: 3 pohár liszt • 1 csomag sütőpor • 1 csomag vaníliás cukor • kevés reszelt citromhéj • 5 tojás • 3 pohár kefir • 2 pohár cukor • 3/4 pohár étolaj • 5-6 db alma • durvára tört dió
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a reszelt citromhéjat.
Egy másik tálba borítsd bele a kefireket, és keverd el a tojásokkal.
Add a száraz hozzávalókhoz a kefirt és a tojást, majd öntsd bele az olajat is. Dolgozd el alaposan a tésztát, majd forgasd bele a vékony szeletekre vágott almát és az apróra tört diót.
Öntsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 180 °C-on süsd aranybarnára!
|