Meggyes-túrós
Hozzávalók 12 szelethez: 80 dkg magozott meggybefőtt, 50 dkg tehéntúró, 25 dkg cukor, 25 dkg puha vaj + a sütőformához, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojás + 2 tojássárgája, 1/2 tasak sütőpor, 40 dkg liszt, 2 ek. zsemlemorzsa a sütőformához. A díszítéshez: tejszínhabspray, mentalevelek
Előkészítés:
A meggyet szűrőbe teszszük és hagyjuk jól lecsepegni, a levét felfogjuk. A túrót villával alaposan
áttörjük.
Elkészítés:
A cukrot a vajjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk egymás után az egész tojásokat, majd a két tojássárgáját is. Végül beledolgozzuk a túrót és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Nagyobb, mélyebb tepsit kikenünk a vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával.
A tésztamaszszát beleterítjük. Meg szórjuk a meggyel, és a befőttlével kicsit meglocsoljuk. A sütőben kb. 50 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük.
Tálalás előtt minden szeletre nyomunk egy tejszínhabrózsát, mellé tűzünk két mentalevelet, így kínáljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 szelet: 441 kcal
|