Túrós csoda őzgerincben
Hozzávalók: 15 dkg Rama margarin, 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 cs. vaníliáscukor, 1 dl tej, rum, 6 db babapiskóta, 1 cs. 10 g-os zselatin, gyümölcs (barack, meggy, banán stb. ízlés szerint)
A margarint habosra kikavarjuk a porcukorral, a tojássárgákkal és a vaníliáscukorral.
Tejben feloldjuk a zselatint, úgy, hogy a tej langyos legyen. Picit hűtjük, azután összekeverjük a túróval.
A gerincformát folpackkal kibéleljük. Az első sort a túrós massza felével kezdjük, utána rakunk rá gyümölcsöt, rumos tejben megáztatott babapiskótát, végül a massza másik felével betakarjuk.
Tetejét befedjük a folpackkal, majd hütőbe tesszük dermedni 3-4 órát. Végül tálcára borítjuk és szeletelve tálaljuk.
|