SALÁTÁK : Meleg saláta mustármártással |
Meleg saláta mustármártással
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg (kínai) kel, 1 csomó újhagyma, 40 dkg szafaládé (esetleg virsli vagy debreceni), 2 csomó retek, 1-1 ek. vaj és liszt, 2 dl zöldésgerőleves (kockából), 2 dl tejföl, 1-2 ek. mustár, 2 ek. olaj, só, őrölt bors
Elkészítése:
A kínai kelt és az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A szafaládét először félbe, majd egyforma szeletekre vágjuk. A megtisztított, megmosott retket hasábokra metéljük.
A mártáshoz megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, megpirítjuk, majd a felöntjük a levessel, hozzáadjuk a tejfölt, és állandó keverés mellett felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük és belevegyítjük a mustárt.
Nagyméretű serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon hirtelen megpirítjuk a szafaládét, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
A maradék olajat a visszamaradt zsiradékhoz öntjük. Beletesszük a kelt és az újhagymát, majd megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, végül hozzáadjuk a szafaládét. Meglocsoljuk a mártással, összemelegítjük, és szükség esetén utánaízesítjük.
Retekhasábokkal bőségesen megszórva fogyasztjuk.
|