Szilvás kavart
Hozzávalók: 35 dkg cukor, 5 tojás, 25 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, citrom és narancs reszelt héja, legalább 1/2 kg szilva
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk majd cukorral és fahéjjal egy tálban összekeverjük. Beleöntjük egy kerek forma kivajazott, lisztezett aljába.
A cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, a citrom és narancs reszelt héját. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből majd ezt is hozzáadjuk a masszához, majd ebbe óvatosan belekavarjuk a sütőporral elkevert lisztet. Beleöntjük a formába, alsó rácson 180 fokon kisütjük.
Hűlni hagyjuk, majd tálra borítjuk.
A gyümölcsös kevert tésztáknak nem árt, ha egy kicsivel több sütőport teszünk bele a kelletténél, ez segít abban hogy a tészta a gyümölcs súlyának ellenére jól felnőjjön.
|